Neem contact op

Waarom brandwerende applicaties?

Voorop bij brandpreventie staat het voorkomen van doorslag (WBDBO) wanneer in een ruimte brand ontstaat. Voor deze brandscheiding zijn drie aspecten van belang. Ten eerste moeten stalenbalken worden bekleed met brandwerende beplating. Ten tweede wordt brandcompartimentering bereikt door brandwerende wanden, plafonds en vloeren te plaatsen. En tot slot moeten alle sparingen voor de doorvoer van kabelgoten, luchtkanalen leidingen brandwerend worden afgewerkt met brandwerende producten.
Als deze sparingen niet brandwerend zijn gemaakt, kunnen vuur, rook en giftige gassen zich snel verspreiden naar bijvoorbeeld vluchtwegen en andere ruimtes binnen uw gebouw waardoor de brand zich razend snel kan verspreiden. Leidingen, luchtkanalen en kabelgoten vervormen, smelten of verbranden door de hitte in enkele minuten. Daardoor ontstaat er alsnog een grote opening in de brandscheiding met alle gevolgen van dien. Pro-brandbeveiliging levert en monteert complete brandwerende applicatie. Voor het brandwerend maken van sparingen werken we onder andere met brandmanchetten en firewraps. Zie hiervoor ook onze product pagina.

De regelgeving voor brandveiligheid verandert continu. pro-brandbeveiliging is door bijscholing altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. En vanzelfsprekend leveren wij voor ieder project een juiste brandwerende oplossing op maat.

brandwerende applicaties

Pro Brandbeveiliging, specialist op het gebied van brandveiligheid, brandpreventie en brandwerende applicaties. Vertrouwen is goed, controle is beter!

Brandwerende applicaties volgens het bouwbesluit.

Als werkgever bent u verplicht een risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) te hebben. In dit rapport staat exact beschreven waar de risico’s in uw bedrijf liggen en wat het effect hiervan is. 

Aan compartimenten worden eisen gesteld aan de brandwerende applicaties. In het bouwbesluit wordt de brandwerendheid besproken. Binnen een bepaalde tijd mag de brand niet buiten het compartiment treden. Als dit wel het geval is, is het compartiment officieel niet brandveilig genoeg. Het bouwbesluit maakt hierbij onderscheid tussen 30 minuten weerstand tegen branddoorslag en 60 minuten weerstand tegen branddoorslag.

Dit is niet alleen een regeltje om vervelend te zijn, maar het helpt zeer met de brandveiligheid van uw gehele pand. Goede, brandwerende applicaties zorgen ervoor dat de brand zich niet snel zal verspreiden en maakt het zowel een stuk veiliger voor iedereen om het gebouw veilig te verlaten in geval van brand, maar het help de brandweer ook met het efficiënt en makkelijk beheersen en blussen van de brand.

brandwerende applicaties

DE BRANDWERENDE APPLICATIE MONTEURS VAN PRO-BRANDBEVEILING

Ervaar het verschil

De gecertificeerde brandwerende applicatie monteurs van Pro Brandbeveiliging zijn goed opgeleid en verstaan hun vak. Ze onderscheiden zich door kennis, expertise en ervaring, maar ook herkenbaar door hun verantwoordelijkheid, betrokkenheid en loyaliteit. Ze hebben meerdere jaren branche en werkervaring.

Een gecertificeerde brandwerende applicatie monteur beschikt over minimaal de diploma’s, certificaten en kwalificaties:

 • Training RSTV (Rook,Stroming,Temperatuur,Vlammen)
 • Diploma VCA-VOL
 • Onderhoudsdeskundige brandwerende applicaties
 • Branche en werkervaring(minimaal 5 jaar )
 • Jaarlijkse herhalings cursus omtrent wet en regelgeving
 • Jaarlijkse herhalings cursus vanuit product leveranciers

Brandwerende applicatie monteurs met aanvullende opleidingen

wilt u een vrijblijvende offerte?

Wij hebben voor ieder scenario een geschikte oplossing.
Maak gebruik van het onderstaande contact formulier voor meer informatie omtrent brandpreventie.
Wij streven ernaar om uw bericht binnen 4 uur te beantwoorden!

Meteen advies nodig? neem contact op via 06-48262422

  VOORNAAM *
  ACHTERNAAM *
  EMAIL ADRES *
  TELEFOON NUMMER

  ONDERWERP

  WAAR KUNNEN WIJ U BIJ HELPEN?