Direct een brandwacht inhuren?

Neem contact op

Wat is een brandwacht?

Brandwachten komen op locatie als er  bij objecten speciale eisen worden gesteld op het gebied van brandveiligheid, brandpreventie en brandbestrijding, in deze situaties houdt een brandwacht preventief toezicht. Is er een calamiteit? Dan kan de brandwacht repressief optreden én levensreddend handelen.

Brandwacht

Pro Brandbeveiliging, specialist op het gebied van brandveiligheid en brandpreventie. Vertrouwen is goed, controle is beter!

Brandwacht volgens een RI&E.

Als werkgever bent u verplicht een risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) te hebben. In dit rapport staat exact beschreven waar de risico’s in uw bedrijf liggen en wat het effect hiervan is. Een brandwacht kan onderdeel zijn van het RI&E-protocol.

Brandwachten worden onder andere ingezet in de volgende situaties:

 • Brandwachten in de industrie : Bij heet- of laswerkzaamheden aan installaties, machines of gebouwen is het risico op brand groter. Wij leveren een brandwacht of heetwerkwacht en kunnen deze dienst uitbreiden met safety officers én alle aanvullende materialen.

 • Brandwachten in kantoren of (zorg) instellingen : De lokale brandweer stelt eisen aan de brandveiligheid van uw kantoor of instelling, bouwtechnisch en m.b.t. alarmering en detectie van rook en brand. Is dit niet in orde, dan eist de brandweer/verzekeraar de aanwezigheid van een brandwacht. Onze brandwachten houden toezicht op de brandveiligheid. Bij een calamiteit kan een brandwacht repressief optreden en levensreddend handelen.

 • Brandwachten bij evenementen : Evenementenlocaties zijn qua brandveiligheid vaak niet ingericht op de grote groepen mensen. In veel gevallen eist de gemeentelijke brandweer toezicht van brandwachten. Naast een brandwacht is het ook mogelijk EHBO-ers bij ons in te huren, uiteraard zijn zij uitgerust met alle benodigde materialen.
brandwacht

DE BRANDWACHTEN VAN PROBRANDBEVEILIGING

Ervaar het verschil

De Rijksgediplomeerde brandwachten van Pro Brandbeveiliging. zijn goed opgeleid en verstaan hun vak. Ze onderscheiden zich door kennis, expertise en ervaring, maar ook herkenbaar door hun verantwoordelijkheid, betrokkenheid en loyaliteit. Ze hebben meerdere jaren branche en werkervaring.

Een Rijksgediplomeerd brandwacht beschikt over minimaal de diploma’s, certificaten en kwalificaties:

 • Rijksdiploma manschap A (of hoger)
 • Diploma VCA-basis/vol
 • Onderhoudsdeskundige kleine blusmiddelen
 • Branche en werkervaring(minimaal 5 jaar )
 • Rijksgediplomeerde brandwachten met aanvullende opleidingen.
 • Al onze brandwachten zijn BLS (Basic Life Support) AED (Automated External Defibrillation) en FA (First Aid) opgeleid, dit wil zeggen dat ze niet alleen bij brand kunnen optreden maar ook EHBO kunnen verlenen.
 • Ook beschikken ze over de aanvullende opleiding VVB (vliegtuigbrandbestrijding) zodat ze ook ingezet kunnen worden op vliegvelden.

Rijksgediplomeerde brandwachten met aanvullende opleidingen

Meer informatie over de inzet van brand/ veiligheidswachten vind u hier

INTERESSE?

Wij hebben voor ieder scenario een geschikte brandwacht.
Maak gebruik van het onderstaande contact formulier voor meer informatie of een aanvraag voor het inhuren van een brandwacht.
Wij streven ernaar om uw bericht binnen 4 uur te beantwoorden!

Meteen een brandwacht nodig? neem contact op via 06-48262422

  VOORNAAM *
  ACHTERNAAM *
  EMAIL ADRES *
  TELEFOON NUMMER

  ONDERWERP

  WAAR KUNNEN WIJ U BIJ HELPEN?